Over Passie en compassie

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

12 dec
Ekeren - Bibliotheek Driehoek

Passie en compassie

Over diepe emoties in de klassieke muziek.

donderdag 12 december 2024 om 20:00 uur

Grasduinend in de muziekgeschiedenis vinden we heel wat muziek terug die balanceert op de grens tussen leven en dood. Vele componisten putten inspiratie uit de confrontatie met het levenseinde. Denk maar aan al die prachtige lamentaties, stabat maters, passies en requiems.

Vijf eeuwen muziek van topniveau passeren de revue, met als leidraad muziek die verstilt en verheerlijkt, in een plejade aan genres, vormen en stijlen.

Jasper Gheysen is master in de musicologie (KU Leuven). Hij richtte JAMM op, een creatieve onderneming die via cursussen en lezingen klassieke muziek toegankelijk wil maken voor een breed publiek. Daarnaast verzorgt hij geregeld inleidingen voor o.m. deSingel, AMUZ, Concertgebouw Brugge en De Bijloke.

Jasper vertelt met een ongeziene passie en enthousiasme en is een musicoloog met een hart voor mensen en een échte goesting in klassieke muziek

Prijzen

Ticket Prijs
Davidsfonds-leden € 9,00
Standaard € 12,00

Inschrijven via bart.beheydt@telenet.be of 03/542.69.55

betaling door overschrijving naar rekening BE29 4145 0206 5164 van Davidsfonds Ekeren

Labels: Kunst & CultuurMuziekLezingRolstoeltoegankelijkActiviteitCultuurregio Antwerpenklassieke muziekmuzikale lezing