Over De toekomst van de ruimtevaart

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

11 apr

Stijn Ilsen vertelt over de nieuwe trends in ruimtevaart, de opportuniteiten en de gevaren, de commerciële en de wetenschappelijke kant

donderdag 11 april 2024 om 20:00 uur

Recente krantenkoppen:" Japanse maanlander geland op de maan", "Wetenschappers vinden ijs op Mars", “China landt op de achterkant van de maan”, “SpaceX bouwt herbruikbare raketten”, “Revolutionaire satellieten worden gebouwd in België”, “Er worden komende jaren duizenden en duizenden internetsatellieten gelanceerd”, “Asteroïde mist aarde op het nippertje”, “Europese lander op weg naar Mars”, “Planeten ontdekt bij andere ster”, “Botsing tussen 2 satellieten in de ruimte veroorzaakt afvalwolk”.

Ruimtevaart is een “hot topic” in het nieuws en er gebeurt dan ook bijzonder veel momenteel. Denk maar aan Elon Musk, die met zijn bedrijf SpaceX herbruikbare raketten maakt en zo mensen naar Mars wil brengen.

Tijdens deze lezing bekijken we de nieuwe trends in ruimtevaart, de opportuniteiten en gevaren, de commerciële en wetenschappelijke kant. Met een overvloed aan foto’s, filmpjes/animaties en een portie anekdotes en humor wordt alles in mensentaal uitgelegd, toegankelijk voor een erg breed publiek.

Prijzen

Ticket Prijs
Davidsfonds-leden € 9,00
Standaard € 12,00

Inschrijven via bart.beheydt@telenet.be of 03/542.69.55
Betaling door overschrijving naar rekening BE29 4145 0206 5164 van Davidsfonds Ekeren

Labels: Wetenschap & techniekLezing1 sessieRolstoeltoegankelijkActiviteitwetenschapcauserieEkerenCultuurregio Antwerpenruimtevaart