Over Kritisch denken

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

14 mrt

Veel mensen blijven geloof hechten aan pseudo-wetenschap, bijgeloof en complottheorieën. Filosoof Johan Braeckman onderzoekt wat hiervan de oorzaken zijn en legt de klemtoon op de mentale valkuilen waarin we kunnen terechtkomen. Aan de hand van herkenbare voorbeelden en veel humor toont hij aan dat we veel minder kritisch denken dan we zelf beseffen.

donderdag 14 maart 2024 om 20:00 uur

Helder en kritisch denken, is lastiger dan het lijkt.

Mensen zijn geneigd om patronen te herkennen die niet bestaan en toevallige gebeurtenissen als betekenisvol te zien. We vertrouwen meer op anekdotische verhalen dan op wetenschappelijk onderzoek.

Filosoof Johan Braeckman verduidelijkt hoe we helderder kunnen leren denken en ons kunnen behoeden voor foute vormen van redeneren.

Prijzen

Ticket Prijs
Davidsfonds-leden € 9,00
Standaard € 12,00

Inschrijven via bart.beheydt@telenet.be of 03/542.69.55

betaling door overschrijving naar rekening BE29 4145 0206 5164 van Davidsfonds Ekeren

Labels: Mens & MaatschappijFilosofieLezing1 sessieRolstoeltoegankelijkActiviteitMaatschappijlezingfilosofieEkerenCultuurregio Antwerpen